Virágba borult magnóliák

2013.05.25. 01:11

Ipari zen: DSC 0077A lányok még ovisok voltak a Gyöngyharmat ovi Tulipán csoportjában, mikor egy szülő kedvességből egy remek fényképet hozott be egy magnóliáról, amire rámontírozta a gyerekek fényképét. A kép gyönyörű volt, csak a háttérválasztást nem értettük pontosan. Aztán az az óvónénik felvilágosítottak, hogy ez egy tulipánfa. Mi akkor tanultuk meg kis késéssel, hogy a magnóliát tulipánfának is hívják, a virágának hasonlósága miatt.  Most tavasszal, hogy elkezdtek nyílni a magnóliák a kertben a lányok rögtön figyelmeztettek, hogy jó lenne lekapni őket. A fényképezésre sikerült is időt szakítani még mielőtt elhervadtak volna, de a blogra nem kerültek fel azóta sem. Most akkor pótoljuk a hiányosságokat. 

Frissítés: Báxi barátunk figyelmeztetése nyomán kiderült, hogy a tulipánfa bár magnóliafélékhez tartozik, de csak Amerikában és Ázsiában honos. A magnólia magyar megfelelője nem a tulipánfa, hanem a liliomfa. A mellékelt képeken is  a liliomfa virága látható.
Ipari zen: DSC 0086.NEF

A bejegyzés trackback címe:

https://tucsokesbogar.blog.hu/api/trackback/id/tr905317006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása